Od Kobarida do Bratislave

27. september 2010 je v zgodovini kluba zapisan s posebnimi črkami. Tega dne je OPLAST Kobarid odigral prvo tekmo med vodilnimi klubi v tekmovanju državnih prvakov UEFA Futsal Cup. Skupina 1 (»Main Round«) je potekala v Bratislavi, nasprotniki pa so bile ekipe iz prestolnic Portugalske (Sporting Lizbona), Slovaške (Slov-Matic Bratislava) in Makedonije (Železarec Skopje). 
 
Igralci pod vodstvom trenerja Zorana Teska so pustili izjemno dober vtis in bili blizu napredovanja  med 16 najboljših ekip v Evropi. Prvo tekmo na turnirju so odigrali proti domači ekipi iz Bratislave.  Prvi zadetek v evropskem tekmovanju je dosegel Jaka Sovdat, vodstvo pa je trajalo vse do 35. minute, ko se je začel preobrat in se zaključil z nesrečnim zadetkom nasprotnika v zadnji sekundi (žoga je bila v golu sicer po izteku časa, izid pa je kljub protestu ostal enak). Naslednji dan je Oplastovce čakal Sporting iz Lizbone. V izjemni tekmi je portugalski prvak - favorit skupine in kasneje tudi finalist tekmovanja - v zadnjih minutah krčevito ubranil minimalno vodstvo z golom razlike (za rdeče-bele je  ponovno zadel Jaka Sovdat). Prvo zmago v evropskih tekmovanjih pa je prinesel 3. krog in tekma proti makedonskemu prvaku (strelci: Jani Ručna dvakrat, Gaj Rosič, Primož Zorč in Bojan Kovač). OPLAST Kobarid je turnir tako zaključil na 3. mestu s 3 točkami in gol razliko 7:7, napredovala sta Sporting (9 točk) in Slov-Matic (6 točk). Tudi na prvi evropski avanturi je ekipa imela pravo podporo s tribun, v Bratislavo je namreč prispelo približno 50 zvestih navijačev in privržencev iz Kobarida.
 
Slovaska2
 
UEFA FUTSAL CUP 2010/2011 – MAIN ROUND / SKUPINA 1
Interhala Pasienky – Bratislava
 
1. krog / 27.09.2010 
Slov Matic Bratislava (SVK) - OPLAST Kobarid (SLO) 2:1 (0:0) 
0:1 Jaka Sovdat (21), 1:1 Attila Fehervári (35), 2:1 Voitech Várady (40)
 
Slo-Matic Bratislava: Gašparovic (V), Fehervári, Mikita (K), Hal'ko, Brunovský, Brndiar (V), Sláma, Bagin, Frič, Várady, Rejžek, Bartošek. Trener: Ján Janík.
OPLAST Kobarid: Talotti (V), Uršič, Ručna (K), Kovač, Sovdat, Baloh (V), Jug, Fratina, Zorč, Rosič, Leban, Lenarčič.
Trener: Zoran Tesko.
 
 
2. krog / 28.09.2010
OPLAST Kobarid (SLO) - Sporting (POR) 1:2 (0:1)
0:1 Pedro Cary (3), 1:1 Jaka Sovdat (22), 1:2 Alex (27)
 
OPLAST Kobarid: Baloh (V), Fratina, Ručna (K), Kovač, Sovdat, Hafner (V), Jug, Štih, Zorč, Rosič, Leban, Lenarčič.
Trener: Zoran Tesko.
Sporting: Joao Benedito (V, C), Pedro Cary, Kumahara, Cardinal, Cristiano (V), Paulinho, Leitao, Fernandes, Matos, Justino, Alex. Trener: Orlando Duarte.
 
 
3. krog / 30.09.2010
Železarec Skopje (MKD) - OPLAST Kobarid (SLO) 3:5 (1:1)
1:0 Martin Todorovski (6), 1:1 Jani Ručna (7), 2:1 Darko Rangotov (22), 2:2 Gaj Rosič (25), 3:2 Branislav Ljubomir (27), 3:3 Jani Ručna - 6m (36), 3:4 Primož Zorč (37), 3:5 Bojan Kovač (40)
 
Železarec Skopje: Mi. Todorovski (V), Leveski, Rangotov, Krstevski (K), Ljubomir, Cvetkovski, Petrovič, Petrovski, Ma. Todorovski, Jovanovski, Naskovski, Stefanovski. Trener: Vasil Skenderovski.
OPLAST Kobarid: Talotti (V), Uršič, Ručna (K), Kovač, Sovdat, Baloh (V), Jug, Štih, Zorč, Rosič, Leban, Lenarčič.
Trener: Zoran Tesko.
 
 
kobarid skopje 1
kobarid skopje zacetek tekme slovmatic kobarid gol slovmatic kobarid rajk
slovmatic kobarid rokovanje sporting kobarid 1 sporting kobarid veselje gol sporting kobarid zacetek tekme
 
KMN Oplast Kobarid - Vse pravice pridržane 2013.