Primož Zorč z Oplastom še v UEFA Futsal Cup, nato zaključek kariere

zorc intervjuEden vodilnih slovenskih igralcev zadnjega desetletja, s pomembnim deležem soudeležen pri obeh naslovih državnih prvakov Oplasta Primož Zorč je najavil, da bo naslednja sezona njegova zadnja v karieri, zaključil pa je bo z evropskimi nastopi Oplasta.  Ob tej priložnosti smo se dotaknili njegove odločitev, finalne serije z Litijo in razmišljanja o nastopanju v pokalu državnih prvakov.

Kdaj je prišlo do tvoje dokončne odločitve glede naslednje sezone? Kakšni so bili odzivi soigralcev, trenerja in vodstva?   

Odločitev o koncu kariere je dozorevala skozi celo zadnjo sezono. Tudi končnica je bila tako naporna, da je bila odločitev še bolj gotova. Pred tem sem mislim, da bom lahko igral še kar nekaj let. Letos pa mi je nekaj začelo govoriti, da bo dovolj. V klubu so mojo odločitev sprejeli čisto normalno. Vsem sem jasno povedal moje stališče. In vsi so to sprejeli.

V letošnjo sezono je bilo vloženo veliko energije. Obrestovalo se je z naslovom državnega prvaka. V finalu se je zgodil redko viden preobrat.

Že pred sezono smo si rekli, da bomo poskusili narediti to, kar nam je kasneje uspelo. Mislim, da smo od vseh ekip v ligi skozi celo sezono vlagali največ. Po navadi je tako, da si ti vložen trud povrne. Nam se je. Začeli smo trenirati zgodaj v avgustu z zelo dobro udeležbo na treningih. Celo jesen in zimo smo bili brez dorane, kljub temu smo dali iz sebe svoj maksimum. Prvi trening po novem letu je bil 2. januarja, priprave v Poreču konec januarja. Tako smo nadaljevali do konca in bili nagrajeni.

 

Kako si videl finalne tekme, katere stvari so bile odločilne po tvojem mnenju?

Veliko veselje na naši strani in razočaranje na strani Litije. Izgubili so dobljen finale, zato jih je to še bolj prizadelo. Mi smo rasli iz tekme v tekmo. Večina v in okoli kluba se še vedno sprašuje kako nam je uspelo. Sporočam jim, da je bila ključna taktična postavitev v obrambi in minutaža, ki jo je trener pravilno razporedil med igralce. To je bila vsa umetnost.

 

Oplast čaka na UEFA Futsal žreb, ki bo potekal 3. julija. Ni še dokončno znano ali boste nastopili v predkrogu ali glavnem krogu.

Upam, da v glavnem krogu. Če bi bil začetek v predkrogu pomeni, da bi igrali že konec avgusta. Bo pa to zelo zahtevno tekmovanje, težje od prvenstva. Ob ugodnem žrebu lahko gremo na Elite Round, če te sreče ne bo, lahko trikrat gladko izgubiš. Zelo težko bo.

 

Kakšna so sicer tvoja osebna pričakovanja?

Seveda želim čim višje. Uvrstitev v Elite round bi bila večji uspeh kot naslov prvaka. Motiv za dobro fizično pripravo je visok. Poskusili bom narediti vse , da bom dobro pripravljen.  Vse pa bo odvisno od žreba. Upam, da bo ugoden.

 

Oplast bo poskusil s kandidaturo za enega od UEFA Futsal Cup turnirjev. Bi si želel, da evropske tekme z Oplastom odigraš v Sloveniji?

Seveda. To je plus za vse nas. Igralcem bi bilo lažje, če bi igrali doma. Ni treba na dolgo pot. Pa še klub in kraj Kobarid lahko s dobro promocijo veliko iztržita, če bi turnir igrali v Sloveniji.

 

Kaj za Oplast, igralce in sam klub pomeni takšen evropski nastop?

Za vse nas bi morala biti čast igrati Evropo. To je privilegij. Veliko odličnih igralcev iz Slovenije ni nikoli imelo te priložnosti. Zato bi za igralce moral biti velik motiv. V tem trenutku že razmišljam kdo so potencialni nasprotniki. Če omenim, da bomo lahko igrali proti najboljši španski ekipi v letošnji sezoni, potem nam ne preostane drugega kot, da avgusta trdo delamo, da bomo na tekmovanje dobro pripravljeni.

 

V začetku avgusta odhajate na močan mednarodni turnir na Dunaj -  Mitropa Futsal Cup, kjer bodo nastopile najboljše ekipe sosednjih držav. Ali bo to priložnost, da ekipa oceni svoje sposobnosti in preveri kako močna je na mednarodnem parketu? Bo turnir nekakšna generalka pred nastopi v evropskem pokalu?

To bo lep pripravljalni turnir z vrhunskimi ekipami. Pravi test. Bojim pa se, da na Dunaj ne gremo kompletni. Mene zaradi obilice dela verjetno ne bo. Ampak vem, da kdor bo šel na Dunaj, bo dal vse od sebe. Zato mislim, da bo prava izkušnja in pravi uvod v sezono.

KMN Oplast Kobarid - Vse pravice pridržane 2013.