Prvo dejanje polfinala pripadlo gostom

polfinale1Prva polfinalna tekma 1. SFL, ki je danes potekala v Kobaridu, je prvo zmago prinesla ekipi iz Litije, saj so domačine premagali z 2:1. V 3. minuti je bil za domače uspešen Dani Vulikič, v 15. minuti je izenačenje dosegel Damir Pertič. Dve minuti pred koncem prvega polčasa je porumenel Jure Lenarčič zaradi izvedbe strela pred sodnikovim piskom. Ekipi sta na odmor odšli z neodločenim rezultatom 1:1. V 4. minuti drugega polčasa je Matej Gregorič postavil končni rezultat 1:2 in s tem popeljal Litijo v vodstvo 1:0 v zmagah. Kot naslednji je rumeni karton prejel Duščak. V 36. minuti je gostujoča ekipa prejela že 6. prekršek, prosti strel je izvajal Ručna Jani, rezultata pa mu ni uspelo spremeniti. Slednji je v zadnji minuti igre tudi porumenel zaradi vlečenja nasprotnikovega igralca.

Uradna statistika tekme:

ŠD Kobarid, gledalcev: 300 sodniki Šivic Borut (Bled), Močnik Perič Aleš (Šenčur) in Bubulj Igor (Kranj), delegat: Kovačič Gregor

Strelci: 1:0 Vulikič (3.), 1:1 Pertič (15.), 1:2 Gregorič (24.)

Oplast Kobarid: Bratič I., Kravanja T., Širok A., Lenarčič J., Sovdat J., Vulikič D., Koren Ž., Ručna J., Konavec G., Hrast R:, Hvala U., Krivec D.

Trener: Leban Saša

FC Litija: Sever V., Ručna B., Hasanbegović N., Jelič N., Turk T., Dovč Ž., Šturm T., Marič M., Račič M., Gregorič M., Pertič D., Duščak K.

Trener: Tomislav Horvat

 

Poročilo s tekme pripravila: Sendi

Fotografije: Mikla

KMN Oplast Kobarid - Vse pravice pridržane 2013.